Share please
 

Bryllupsbilleder i hele Danmark

Picture
Bryllupsfotografering - Tips til den store dag

Når i skal vælge fotograf til dit bryllup er altid en stor opgave. Du ved aldrig helt hvem du får eller hvor gode de er. Du ved ikke, hvad kan gå galt. En professionel bryllupsfotograf tager i prislejet fra 3.000 til 15.000 kr. eller mere for dit bryllup. Når brylluppet er overstået, vil dine bryllupsbilleder eller bryllupsvideo være et af de eneste fysiske minder fra den store dag. Det bliver kun gjort én gang, og der er ingen ”fortryd” knap. Din første opgave bør være at planlægge ceremoniens start og sluttidspunkt så tidligst som muligt, fordi du betaler for de antal timer, som din fotograf står til rådighed. 

At vælge den rigtige bryllupsfotograf er en af de vigtigste afgørelser når et par planlægger deres bryllup. En god fotograf kan fange essensen af et bryllup i billeder, der varer evigt. Der er hovedsageligt to typerbryllupsfotografering: traditionelt og reportage. Traditionel bryllupsfotografering indebærer opstillede fotos, mens reportage fotografering er mere uformel, hvor fotografen forsøger at blande ind i begivenhederne så diskret som muligt. Denne stil er populær hos yngre par, der værdsætter mere kreativitet i deres billeder. Denne stil placerer også et større ansvar på fotografen, der stadig skal dække alle de vigtige øjeblikke, mens de opholder sig i baggrunden og venter på nogle uventede perler. 

Erfaring: Har denne person taget billeder ved andre bryllupper? Har vedkommende et fuldtidsjob som fotograf eller er der tale om en hobby? 

Stil: Sørg altid for at se fotografens tidligere arbejde. Har de billeder, som du ser, den stilart som du godt kan lide? Ønsker du en blanding af sort og hvid eller kun farvefotos? 

Personlighed: Er fotografen, som skal tage billederne, en som du kan arbejde med? Er "kemien" tilstede? 

læs mere bryllupsguiden

Udseende: Spørg fotografen hvordan han / hun har til hensigt at klæde sig til begivenheden. Er denne person velplejet? 

Pris: Det sidste du skal gøre er at vælge en fotograf ud fra prisen alene. Er den pris som fotografen har foreslået indenfor dit budget? Hvis ikke, er den ekstra pris det værd? Sørg for at du har et overblik over alle omkostninger, herunder genoptrykning af billeder, album og eventuel cd eller dvd. 

Levering: Sørg for at få præcise datoer for hvornår dine billeder er færdige. Herunder billeder til takkekort, album, cd / dvd, billeder af brudeparret, bruden, brudgommen, familien osv. 

Tilbuddet: Uanset om det er a la carte eller en pakkeløsning som du køber, skal du sørge for at du forstår, præcist hvad du får. Er der plads til ændringer, og i så fald hvor meget vil det koste at gøre det? Nogle gange er pakkerne faste, og nogle gange kan det tilpasses efter behov, så spørg. Hvor meget tid vil han / hun bruge? Hvad hvis du har brug for mere tid? 

Kontrakt: Sørg for at få noget på skrift, helst i form af en kontrakt på bryllupsfotografering. Sørg for at gennemlæse kontrakten og forstå den. Er den fair? Er alt præciseret? Hvis noget går galt er det kun hvad der er skrevet der virkelig tæller, ikke hvad der var lovet mundtligt. Sørg for, at du ikke har nogen tvivl før du skriver under. Hvad siger kontrakten om aflysninger eller fotografen ikke kan komme? 

Referencer: En personlig reference fra nogen der tidligere har arbejdet med fotografen, er den bedste form for reference. Få en liste over referencer fra fotografen og tjek dem personligt. En fotograf der ikke har referencer eller er bange for at give dem til dig, er nok ikke den person, du har brug for at ansætte. 

Læs mere om fotografering DK


Leave a Reply.